Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Purgatoriumpur II



Jag gjuts av slut som flammar fram
igenom golvets källarspringor
att kasta rummets kammardamm
till eld, i baskaminens slingor
och kolet faller fritt
och askevitt mot mitt
av makadam.

En slututgjuten eldfigur
i halvmani har åter äntrat
min brasmaskins metallkontur
att sätta fyr på yrselcentrat
och flagnat flödet flammar fram
mot ändkaminens brända stam
av makadam.

Det pyr ifrån min källarcell
som gränsar ner till Hades
att tända upp min spiselhäll
från glöd där dammet lades
men först när allt har eldats ut
så gjuts min askfigur mot slut
spirituell.

Där är ett djävulsljus som bor
i damm från rum utdrivet
där flammor flyktar gårdagsflor
att stormomforma livet
för glöd går äntligen
mot eld egentligen
en purgator.




















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 151 gånger
Publicerad 2019-05-07 20:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP