Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Urklippt ur minnet

Ön hette paradis tror jag
ibland försvann den i dimman
varm vart ryggen
sommarvarm i sanden.

Du svirvlade på udden
stod i dina svarta badbyxor
inte får du någon fisk
tänkte jag ropa, orkade ej.

Tänk om vi hade en båt,
kastspöets karakteristiska
svirrande, rogivande. Sömnigt
hördes min bror ropa

i mitt trötta öra upphetsad, på avstånd.
Fuktiga fötter sprang smackande
mot sommarvarma klippan
han hade som vanligt löst problemet.

I morgon bygger vi en båt
åker ut och lägger nät,
då får man massor med fisk.

Pappa har säkert bräder liggande i skogen

© Bosse 07 Maj 2019.




Fri vers (Prosapoesi) av Bossepoet från Österbotten
Läst 208 gånger
Publicerad 2019-05-07 22:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten