Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det explanatoriska gapet/avståndet

Dualisten D erkänner begränsningar/
möjliga vetenskapliga förirringar

Fysikalisten F anser metoden redan funnen
och svarets finnande därför kommande

Om F felar
utkastar hon sig i riktning mot eventuella illusioner
gällande medvetandet M:s möjlighet
att fatta sig på bevisbart sätt

Fysiska stadgade lagar är medupptäckta/erkända
Likaså konsensusmedlet

Kunskapen om M som...
1) icke-förstahandsfenomen
behöver definition blott av social grund
har det dock ännu inte
2) förstahandsfenomen har företräde
i varje skapare av utsaga
och är grunden för 1:s undersökande p.g.a. likhetshävdanden

Då sanningen om vårt M är oss så tydlig
(trots avsaknad av förklaring)
kommer tänkbart ingen förklaring
kunna jämföras med fenomen




Fri vers (Fri form) av lineaxxv
Läst 150 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-08 00:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lineaxxv