Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ett brev ett utdrag 2017-05-06 13:53 av the wildcat (medlemsid: 79522)


Ringsignalen - litet humor i växtriket

 

Klädde mig medan jag högg en banan och ett äpple i flykten. Gud vare tack slet jag  igår med att packa bilen. Var rejält trött, när jag la mig. Kanske jag inte tryckte på ringknappen . Tio minuter före utsatt tid landade jag bland de andra. Solen var uppstigen och lyste duktigt, folk var nyfikna och kom och tittade.
Och handlade.
Eftersom jag var sen var platsen bredvid Vera redan upptagen. Hon är en spontan, naturlig och humoristisk person, som jag tycker om. Vi skrattar mycket ihop. Jag gick bort till henne, för att höra hur det var med henne och växterna. När hon tog upp mobilen, sa jag; Åh, jag har en likadan, den är bra att ta bilder med och lätt att hantera.

Svaret kom med en riktig knorr :Jag fotograferar inte, jag använder min till att ringa upp bärgningsbilen, när jag behöver den. Hon läste av mitt förvånade ansikte att en förklaring behövdes : - Ja, när jag kör fast i skogen

-   I skogen? Min förvirring blev inte mindre, nu var den total.
-  Ja, om vintern, när jag kör dit.
-  Jo, det kan ju vara besvärligt med snö och sånt blir väl spinn på hjulen. Men får du inte panik då?
-  Nä, jag ringer bärgningsbilen.
-  Sker det ofta då? Tänkte jag måste fråga, eftersom det underförstått lät som det var mer än en gång.
-  Ja.

Resten förstod jag..hon älskar vara ute i naturen och botanisera. Där stod vi båda och kramade om varandra.
Jag skrattade så tårarna rann. Det är så härligt, när människor visar sig som de är och har litet roligt åt sig själva.

Vi är människor med våra olikheter, men ändå lika mycket värda.


Hon är otroligt växtkunnig och har stora växtkunskaper med de latinska namnen i hårddisken. Jag häpnar varje gång. Det finns människor man genast tycker om, och hon är en av dem. En varm och generös person med mycket humor.

Innan jag åkte hem en timma tidigare, sa jag till henne att välja något bland det jag sålde. Jag fick en fin blomma, som blommar till hösten och hon tog en av mina målade stenar;Lycka; med en nyckelpiga på.

Jag blev glad över blomman och hon över stenen.




Fri vers (Prosapoesi) av morgonstjärna VIP
Läst 328 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-08 08:51



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mångsidig text! Mycket bra!
2019-05-08
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP