Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
[till Ulf Eriksson med tack för stunder]


Den

Den rör ”sig” kallgårds
bortom språkets skranglighet,
uttunnad,
genomsyrat migränbefriad
från alla som inte ses:

krypen, högflygarna, dunkelgömmarna,
fjolårsgrässlingrarna

Huset reser sig bakom mig, vräker sig
upp
med vidöppen förstudörr,
fönstren stirrande,

gnisslar med gångjärnen:

Metallorerande ljudpoesi svämmar
ur dess varning,
när det hastigt växer
så att fogar ylar, plankor skjuter rygg och splittras
och spikar flyger loss
som tornseglare ur fasadernas skuggor
över kroppen
som ligger raklång på gårdsplanen
och stirrar rakt upp




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-08 10:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP