Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Apropå ett intermezzo i JANTE City (Gävle)


ALLA ÄR NÅGONTING

alla är någonting

ingen är en nolla

räfst och rättarting

nu ska juryn kolla

går du rakryggad

ska du trakaSSeras

diktatorerna

lät sig provoceras

 

men vinden blåser

vart den vill

den kan ni aldrig gripa

den dansar fritt

och inte alls

efter svinens pipa

 

 

alla är någonting

men ingen får bli fri

fria ska tryckas ned

det är stadens melodi

tisslandet, tasslandet

och tjatet man får höra

alla är någonting

men några ska förstöra

 

 

LARZ GUSTAFSSON 8/5 2019




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 145 gånger
Publicerad 2019-05-08 13:49



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Död åt Jante
2019-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP