Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ökenvandring




Glädjens källa hade sinat
vandrade omkring i livets öken

marken var torr och sprucken

stapplade fram med tunga steg
längtade livgivande vatten

ropade på hjälp

Hör min röst,
för mig till en grönskande oas

en skyddsängel ledde mig dit
gav mig att dricka

nu vandrar jag i prunkande landskap
glädjens källa är full till brädden





Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 336 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2019-05-08 13:59



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Så härligt att få vandra i glädje och kärlek.
2019-05-13

  Fulbergarn
Det är skönt när det vänder
2019-05-11

  Blomma-Stjärna VIP
det är så skönt trösterikt att läsa dina ord om "något större", någon vi inte kan se, men anar, någon som kan ge oss vägledning när vi behöver det som mest och ropar på hjälp!
2019-05-10

    Peter Söderqvist
Positiv text så fylld av optimism.
2019-05-09

  M.Eta
Härlig liknelse hur livet kan vända!
2019-05-09

  Maria Sundelin VIP
Tack och lov för skyddsänglar
Kramar
2019-05-09

  överlevaren VIP
Bra liknelse hur livet kan vara och kännas...
2019-05-08

    ej medlem längre
Härligt när glädjen kommer åter!
2019-05-08

    Max Poisé
Precis så! Vackert beskrivet! Njutbart
2019-05-08

  Olof Lagerhorn VIP
Klara och innerliga bilder
som berättar om en svår
tid, solidaritet, kärlek
och räddning.
2019-05-08

  WyS VIP
Härligt avslut!
2019-05-08

  Johan Strömstedt
När man behöver hjälp får man jaga den. När man är nöjd då finns överflödet. så tolkar jag din text.

2019-05-08

  Kungskobran VIP
Låter underbart
2019-05-08

  Eva Helene VIP
Så vackert och trösterikt!
2019-05-08

  Larz Gustafsson VIP
Att kalla kristen tro för "nonsens snack" är en kränkning.
2019-05-08

  Feliaxel VIP
Skönt att du fick glädjen tillbaka
2019-05-08

  ULJO
Att finna glädjen åter är förenat med mycket inre arbete. Fin text detta.

Ps. Jag tar avstånd från nonsens snacket nedan.
2019-05-08

  Öknens Ros VIP
Att finna glädjen åter
att du inte längre gråter
då du lyckan funnit
trots tiden förrunnit
2019-05-08

  Larz Gustafsson VIP
JESUS ledde mig till källan. Han som skapat änglarna. Han inte bara ledde mig - Han ÄR källan.
Därför säger Bibeln: "Under sång och dans ska man säga, alla mina källor äro i Dig".
Och:
"I Honom är det vi lever och rör oss och är till."
2019-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP