Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det eviga slaget

Det eviga slaget lever än
Känslan är alltid
Under belägring
Var beredd
Minsta rörelse
Var redo att ducka
när kulorna viner
snuddar vid ditt ansikte
sveper förbi tätt intill
Parera varje imaginärt slag
Läs omgivningen
Och vad du än gör
Slappna aldrig av
Så var min uppväxt
och den sitter i än
Känner hans hårda ord
smattra mot tinningen
Hör hans arga skrik
dugga mot min kropp
förnimmer varje skiftning
i hans humör
Är far glad
Kan hela familjen vara glad
Jag är beredd
ständigt redo för nästa strid
nästa bomb som kan brisera
Jag duckar för kulorna
Jag gömmer mig i tystnaden
Min barndom värker i mig än
Mina spända muskler skriker stumt
Det smärtar och gör ont
men jag kan inte slappna av
Jag kan inte slappna av
Jag är född spänd
Jag är född redo för strid
i ett krig jag aldrig bett om
där inget kan vinnas
och allt redan är förlorat




Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-05-08 18:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP