Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Min fina vän

Så mycket kärlek jag har för dig min fina katt. Det är som att kärleken är för stor så det pyser ur näsan, öronen och munnen. Från mina ögon kommer glädjetårarna, för jag är så tacksam att du finns till och att du valt vara min trogna vän. Fullt med skratt och bus varje dag. Du gör livet värt att kämpa för, jag vill ge dig det bästa. Du kom till mig precis i rätt tid då mitt liv stod inför en berg och dalbana av jobbiga känslor. Du har gett och ger mig tröst och ett lugn med din kärleksfulla energi. Du är min guide och änglakatt för du har ett hjärta av guld och bomull. Den snällaste varelse jag någonsin mött, du ger så mycket av att bara vara du. Den lenaste pälsen har du, det är som att smeka på siden. Din färg tycks vid första anblick endast vara svart och vit men i ljusets sken träder en varm guldaktig brun färg fram. Det är så rogivande att höra ditt kurrande och spinnande. Ibland kuttrar du högt som en duva. Du är som tjuren Ferdinand, lika lugn och stillsam. Du betraktar gärna naturen och njuter av alla dofter som kommer din väg. Du ligger där i skuggan på gräset och tittar dig omkring. En livsnjutare är du till fullo och jag vet att du är tillfreds med tillvaron. Dina tassar är så goa och luktar skog och mark. Du gillar att kärleksnafsa på mina bara tår. Du krafsar lite lätt med tassen på golvet innan du dricker ur din vattenskål. Jag kallar dig tandköttet, charmbulle, lakritsstång, babbid, siditt och bobbeditt. Jag tar dig inte förgivet och jag ser till att ge dig så mycket kärlek jag kan, för en dag finns du ej här. Jag ska alltid se till att du har det bra och jag önskar du kunde bli så gammal som jag. Den dag jag tvingas stå där utan dig, en del av mig kommer vissna och dö. En tomhet så stor som jag aldrig kännt då jag mist min bästa vän. Du kommer fattas mig och ingen katt kan jag få sån kärlek till igen. Du är något alldeles särskilt och speciellt. Men jag vet att du då ändå är med mig liksom minnena och kärleken. När dagen kommit då det är min tur, då kan jag åter få hålla dig i min famn. Vi är bundna till varandra nu och även efter det här livet.




Fri vers av Kaffedivan
Läst 208 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-05-09 01:02



Bookmark and Share


  Kaffedivan
Tack. Jag älskar den där bilden när Trixy som ler in i kameran :)
2019-05-12

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Gulligt par ! ??
2019-05-12

  Kaffedivan
Tack så jättemycket:)
2019-05-09

  mare VIP
Jättefint skrivet
om din älskade katt
blir varm i hjärtat!
2019-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Kaffedivan
Kaffedivan