Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonett - Kärlekskännaren



Så vet jag nu, vad slut förut ej visste;
att levnadsledans blom var hennes krans.
Nu kommer blomstertid frigid till sans
att överblicka flickan psalmen miste.

Så såg jag låg, musiken likt den siste,
nu driver liv min sång på dödsdistans.
Romansballad var egen assonsans
att skära darrig sträng som struken riste.

Om bara skörhet fört oss för varandra
vad tjänar veka mänskors kärlek till?
Min frälst förgör, din gör vad helst den vill.

Vem bör en väckt till vilsen klarhet klandra
om lärd jag ser er kärleksplikt som plump?
Förbi är Vi, kemi är plats och slump.

























Bunden vers (Sonett) av anathema VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-09 01:34



Bookmark and Share


  RitaBrunner
Sonettmästarens kärlekskval.
En vacker komposition!
2019-05-10
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP