Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

snöstorm oslo

oslo

trodde inte på dig
att du skulle låta mig korsa din magra kropp
med mina smutsiga skor och mitt skrikande hjärta
trodde jag skulle brinna upp på din tröskel
självantänd innan jag lämnat bussen


jag hade läst fel böcker
hade inte lyssnat på dig
mina skor såg ut som ett jävla barndop
mot dina gator
jag var din nyfallna snö
jag kunde nå möjligheten med tungan
att få falla och storma och härja
och försena varje tåg
jag kunde se snön
gulna av piss och
svartna av avgaser
och jag log och
skrek efter mer efter
att få sätta igång och

mitt hjärta helades






inte alls, men


det var kul att
put a face to a name, huh




och det står kypare på rad
så fort du kliver av
hela vägen till vandrarhemmet
inga brickor eller snittar men
dom hälsar med
vita leenden




innan du ser
det du trodde var
rena tänder
är små bollar


av kokain




djävulen



är spännande





och djävulen går
på bubbelstänkt mark
går med mig, arm i arm
längs med karl-johann
där musikanterna står
inte med flöjt eller gitarr
utan keyboard
och datorprogram
omsprungen i
kygoland

dit fredrik flyttade
för att hemma fanns inget
där maja hamnade
för att fullständigt tappa det
och gustaf
som hellre blev invandrare där
än att se dom i göteborg

han ville döda min vibe jag sa
jag går redan med en djävul
and three is a crowd so
han fick äta mitt damm



snabb fråga
google maps
hur man tar sig till sängen
vi är trötta
vi har stirrat in i solen
vi har sett molnen
borås
nils ericsson-terminalen
fler kobbar än
evert taubes drömmar
solen
den går ner över
norska företag med roliga namn
raka vägen fram men
hur lång tid ska vi vandra
ska jag planka tricken
eller ta taxi
hur många meter
please tell me
verkar inte fatta
ska jag gå upp
eller neråt
den måste skoja



anger avstånd



i antal dealers


oh you
oslo

lurad igen

om man skakar huvudet snabbt
och använder sin fantasi
kan staden stavas: troll

och det är bad news
för dom seriösa men
dåliga nyheter


är det enda som säljer

det borde du veta vid det här laget
som aldrig lyckats sälja dig själv


och jag vet inte hur man kopplar in en tv
eller hur man betalar en räkning
hitta till vandrarhemmet
eller fastna på vägen?



men jag vet hur många sidor en ko har

sju

insidan
utsidan
undersidan
översidan
framsidan
den andra sidan
baksidan

samma sidor som
oslo



och jag kommer dansa
och jag kommer granska
vrida och vända på dig
som en rubiks kub
med ögon öron näsa
mun

ska jag uppleva dig






Fri vers av Love Död
Läst 94 gånger
Publicerad 2019-05-09 15:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Love Död
Love Död