Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten påhittad historia om vad som kan hända när man är ute och reser.


Finn mig

Finn mig, sa hon.
Finn mig och jag ska visa dig världen.

Det är allt jag kommer ihåg från mötet för så många år sen.
Det och leendet, ett snett leende som överraskade och lös upp hela världen runt omkring.

Vi träffades som så många andra i en vänthall.
En ren slump, en sån sak som händer alla men ingen kommer ihåg.

En tappad biljett och en främling som tar upp den med ett leende.
Fika runt ett minimalt kaffebord där koppar, kakfat och biljetter är staplade på varandra.

Ansikten så nära varandra, pratande, viskande och skrattande som de känt varandra för evigt.
En bubbla av intimitet och närhet, det lilla bordet inramat av kafé ljud och främlingars stolsryggar.

Men plötsligt ett utrop, magin bryts och stunden är över.
Ursäktande och förklaringar, snabbt ihoppackande, biljetten under armen.

Snabba steg bort med väskor, kläder och allt.
Ett stopp, en vändning över axeln, ett snett leende.

Finn mig.




Prosa (Kortnovell) av Sven Borrie VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-05-09 13:33



Bookmark and Share


    Ytse
Fin text!
2019-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Sven Borrie
Sven Borrie VIP