Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utdrag ur länge text.


Odjurens stad

I Odjurens stad lever jag.
En fantastiskt vacker stad där jag ser ut genom fönstren och möter Stockholms takåsar förgyllda av sol. Det roströda murbruket flammar och hade man känt på det med bara händer hade man bränt sig. Kupolerna med svarta spjut sträcker sig mot himlen. Inne i lägenheten är hösten mera påtaglig. De öppna fönstren släpper in svaga men kalla vindar och liljan böjer sig. Gardinerna står stilla. Kopparna från morgonkaffet är lämnade på diskbänken, skafferiet fyllt. I biblioteket är titlarna många. Det är högt i tak och man får känslan att vilja flyga här inne. Vackra plankgolv. Tavlor och antikviteter. Jag är på visit. Jag är sjuk och behöver botas.

Min morbror kommer hem klockan fem. Han tittar skeptiskt på mig och undrar om jag har ätit. Jag ljuger och säger att jag ätit en smörgås. I Odjurens stad behöver man inte äta. Det är lugnande att sitta tyst medan han lika tyst ställer in deras morgondisk i maskinen, möblerar om så att allt får plats. Min moster ringer och hör om jag är hemma. Diskmaskinen slås på. Ja, jag är här. Okej, svarar hon, då kommer jag.

De lagar mat och jag äter, men är inte hungrig. Som en levande död smyger jag omkring i deras korridorer och stora rum. Sover på soffan, fast jag har en egen säng. Ångduschar och sitter förstenad framför datorn om nätterna. Och de låter mig hållas. I alla fall ett litet tag till.







Prosa av tigerbergh@gmail.com
Läst 129 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-05-09 16:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tigerbergh@gmail.com
tigerbergh@gmail.com