Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Publicerad första gången 2010


I sina drömmar

 

I sina drömmar

minns han sin ungdoms

stränga pacifism

 

vägrade vapen

vid sextiotalets

sjukvårdskompani

 

en var religiös

en skotträdd och en bara

inte ville

 

vill du försvara

din familj eller inte

det var frågan

 

furirens paroll

döda eller dödas

kändes absurd

 

om jag måste

döda någon annan

dör jag själv

 

idag erbjöd mig

filmskolan en timme

i dödsriket




Bunden vers (Haiku) av Fredrik P. VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-05-09 16:57



Bookmark and Share


  ULJO
Skulle jag göra lumpen idag hade jag nog vägrat bära vapen, totalvägrat. Det var ju fängelsestraff på min tid.
2019-05-09

  Niliboy
Ja, jag klassade ner mig till malaj, för jag ville inte bära vapen. Angav hälsoskäl! Fin dikt om ett känsligt ämne!
2019-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP