Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tantintervju

50-årsdagen till ära
tanten ville byta jobb, lite mera kräva, lite mer begära
Hon var taggad, kunnig, också kvick
hon artigt fixade det mesta på ett litet ögonblick

Till intervju blev damen bjuden!
Hon fixade och donade med elegansen och med skruden
Hon anade att kanske hon hade jobbet som i ask
för hon var bra på mycket och speciellt multitask

Tantens höga klackar gav en säkerhet
vad nu det beror på kanske ingen vet
men det kan ha att göra med stöveltramp och rader
allt möjligt arméaktigt som pompa och parader

Så damen tripppade i trappan, nog så segerviss
(endast mjukisar och losers använder hiss)
ansökan med löneanspråk och CV
hon redan hade skickat men hade också me’

Intervjun var svår och hade många stråk,
frågorna var olika och gavs på flera språk
Tanten som var van vid press i annorlunda lägen
svarade och log, blev inte alls förlägen

Men ändå gick det som det gick och allt blev jättetrist
för till anställningen valdes självklart och javisst
en betydligt yngre, kanske lovande förmåga,
man ansåg nog att ivrigare brinner ungas låga

Men tanten fann sig nog så fort,
precis så som hon alltid gjort
Om skammen sa’ hon int’ett knyst
nej, om sådant ska man vara tyst




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 141 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-05-09 18:04



Bookmark and Share


  Linil VIP
Igenkännande :)
2019-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim