Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Falska förhoppningar

Alla historiens diktatorer

har närts av människors misslyckanden och tillkortakommanden;

och upphöjts till deras allsmäktiga räddare och ledare

Så småningom har deras diktatoriska ledarskap

lett till krig och undergång

Men det kunde inte de stackars kantstötta människorna

kunnat förutse

Det var inte diktatorn som kunde lösa deras personliga problem

Där hade man misstagit sig

Diktatorn är inte den som löser andras personliga problem

Han löser bara sitt eget

Nämligen driften att få härska;

med alla tänkbara medel




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valter Örn VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-05-09 18:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP