Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spåren av oss



Liksom natten blir till gryning
Oavsett vad som har hänt
Formas land med varje dyning
Över jorden som vi bränt

Kastas hästarna från karusellen
Slås i marken med ett kras
Förlorar ryttarna duellen
Även de av härdat glas

Som symfoni i stämda delar
Sållas soda, kalk och sand
Där dirigenter själva spelar
Inte konstigt det blir fel ibland

Och ingenting kan kallas åter
Men för varje ny sekund
Sväljer havet och förlåter
Spåren av en vilsen hund




Bunden vers av Anna Helena VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-05-09 18:37



Bookmark and Share


    All my ghosts
Verkligen bra. Missade denna dikt när den först publicerades. Jag tycker om när de välfunna bilderna, de välformulerade raderna har ett sånt här djupt innehåll också, när det finns en eftertänksamhet, ett "budskap" mellan raderna, som lämnar läsaren med funderingar.

2019-06-09

    ej medlem längre
Man flyter med när man läser denna dikt. Det gör det roligt att läsa. Texter ska vara så som denna.
2019-05-09

  ULJO
Ibland finner man guldkorn. Idag var det en sådan dag. Gillar denna.
2019-05-09

  Linil VIP
Riktigt bra. Uppskattade rytmen. De två sista delarna satt som gjutna :)
2019-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Anna Helena
Anna Helena VIP