Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Snart bakom hörnet...


sommarsaga

Gröna kärlekens landskap är här,
som öppnar låsta hjärtan,
ängars blommor, himmel skär
ljuva berörande hettan.

Från ljusårs skrymsle förbi
hoppet i din hand
bekymmerslös och fri
knyter upp alla band.

Ljuva sommarnattens intåg,
frid i sinnets brusande ridå.
Eldens sprakande ljusvåg
njutningarnas underbara vrå

Längtan bränner sol i hud,
ljuset väcker fågelsång i natten,
berusning i midsommarens skrud
regns smattrande på vatten

Det minnet som ljuder i skällan,
fröjd som lyfter och bär,
mörkret lever med sällan,
de gröna landskapen är här.

Sommarsaga, en fåfäng tid i hand,
ljuvt stilleben och ett ljusfyrverkeri.
Ett fotavtryck i strandens sand
och får evighetens sekund förbli.




Prosa av Max Poisé
Läst 249 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-05-09 20:18



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Texten är som en mångfacetterad ädelsten.
2019-05-10

  Öknens Ros VIP
Du målar sommarens ljuvlighet med ord till en vacker tavla att njuta av.
2019-05-10

  Emme
En äkta Max Poisé.. Flödet, rimmen och
allt det där.. Himla bra!
2019-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé