Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den jag trodde att du var, den du trodde dig vara

Inramat självporträtt. Älskling av självdyrkan.
Tyst som smultronstrå.
Vargtass och ökenråtta. Eko genom mörkret sakta fly.
Näktergal och kolibrin.
Vinglas med svartvinbärs sorbet.
Vindruvsklasar i överflöd.
Regnbågen glittrar som enhörningar i sömnlöshetens grepp.
Om räven ur grytet sig fram vågar.
Sanningen i urdrucken punchflaska.
Du talar som om vinden smeker din håruppsättning
med snäckskal och liljekonvaljer.
Av vår lycka kvar endast en vilsen snöflinga smälta
mot min hud.
Du frossar i självömkan. Och så får det också vara.
Tills domherrarna säger godnatt och stjärnorna lyser upp
vägen mot ensamhetens dal.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-09 21:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP