Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskade katt

Du valde människan för längesen långt bort i antikernas land
Ibland du ångrat dig längst vägen då du ensam och övergiven blivit slagen av dess hand
Jag skäms, gråter, blir frustrerad och arg då detta sker
Du borde vända oss ryggen och gå din väg, vi förtjänar ej er
Men du förlåter och går vidare, din kärlek till oss har ingen gräns
Du tittar med dina stora, kloka och vackra ögon, så stark kärlek att den bränns
Vårt ansvar är att ta hand om dig, den skyligheten är ägarens
Våra lagar måste skärpas, om vi ej följer detta då blir det en sträng konsekvens
Jag höjer dig till skyarna och sätter dig på en guldig piedistal
Din status ska stiga till vår nivå, den ska bli global
Alltid ska jag ge omsorg, skydda och älska dig av hela mitt hjärta och min själ
Min kära katt, trognaste vän och min följeslagare likaväl
Du får mig alltid att le inombords med skratt, bus och upptåg
Känslan utan dig skulle vara tom och sorgsen, den slår mot en som en svallvåg
Jag kommer alltid vara vid din sida även då vi lämnar denna planet
På andra sidan vi äntligen kan leva i total och evig jämnställdhet




Bunden vers (Rim) av Kaffedivan
Läst 258 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-05-10 01:16



Bookmark and Share


  Kaffedivan
Ja så är det verkligen. Jag känner igen mig mycket i katten, men så är man lejon i stjärntecknet också :)
2019-05-11

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Katter har en psykologisk mystik ikring sig.
2019-05-11

  Kaffedivan
Japp jag i ett nötskal, en med mycket tankar och känslor.
2019-05-10

  Gunnar Hilén VIP
Skogen, havet, katten och dina känslor. Sorg. Tröst.
2019-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Kaffedivan
Kaffedivan