Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det kommer att ta tid

Det du måste lära dig nu
och förstå
är att alla män inte är så

Det du har varit med om
all hårdhänthet
alla slag du tagit emot

Det ska du inte härbärgera 
inuti eller kapsla in
det måste brisera

Det ska blomma ut
i ord som ska frigöra dig
låsa upp din fångenskap

Det är inte längre du
som ska vara kuvad och rädd
du ska sträcka på dig

Det är så friheten smakas på
används och upplevs
i djupa andetag 

Det kommer att komma dagar
du ska kunna skratta igen
och nätter utan mardrömmar

Det är inte du som felat här
du gjorde vad du kunde 
för att stå ut

Det är du som är hjälten
du som tog emot 
och nästan kvävdes

Det är nu tid för dig
att släppa taget om skuld och skam
och lämna till den som det tillhör

Det är han som slog
det är han som tog
nästan ditt liv så att du dog

Det är han som ska ha
skulden och skammen
när du nu lämnat honom

lämna också det
läk din själ
och minns

att det andra män finns
män som är bra
att alla är inte som han

alla är inte som han









Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 469 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-05-10 15:30



Bookmark and Share


  Pilträd
<3
2019-05-17

  Marita Ohlquist VIP
Denna texten bör finnas i Kvinnojourens alla rum!
2019-05-10

    ej medlem längre
Hoppas dina ord ord kan så frö hos någon olyckligt lottad kvinna som tillåtit sig att hamna i ett osunt förhållande med en man som tagit till våld, hot ochäven psykisk eller själslig misshandel för att vidmakthålla.

Kanske ordvalet "tillåtit sig" låter kallt och hårt men det är inte menat så. Snarare tvärtom eftersom jag tror på att vägen ut ur ett helvete i livet. Vad det än handlar om är att med hjälp mot alla tänkta odds lyfta sig ur ovärdig självömkan och offertänk. Ta sin del i en sjuk bindning och därefter resa sig ur det destruktiva och bli frisk och fri. Såklart inte lätt och bara men möjligt, tror och tänker jag.

Om kommentaren sårar eller gör någon arg är jag den förste att vilja få veta det via privat kommentar.

En fin och hoppfull dikt du skrivit som jag sparar.
2019-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP