Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kan man dö två gånger?

Han log med hela ansiktet. Morfinet hade dämpat den olidliga smärtan i ryggen. Det mest positiva av allt var besöket sistlidna natt.
Mat på bestämda tider, med smak av hemlagat dessutom, kaffe halvannan timme senare med ost-och marmeladskorpa, mat på nytt framåt kvällen, visst var det ett enastående hotell!
Turen hade visat sig till ett hundra procent när han tilldelades ett enkelrum med TV i perfekt upphängning för att avnjutas liggande i en skön säng, försedd med motoriserad hissanordning för ryggpartiet.
Nyduschad med hjälp av högt uppskattad personal hade han funnit sig tillrätta i en rustik fåtölj vid fönstret.
Förnöjt log han mot fredagens besökare då han med glänsande ögon började berätta om den gångna nattens besök, då han oväntat hade haft påhälsning från den andra sidan, inte andra sidan av avdelningen, inte andra sidan av lasarettet, inte andra sidan av staden, inte andra sidan av vårt jordklot, nej, utan andra sidan av allting känt och okänt, besök från en annan existens.
Såväl hans livslånga partner som hennes jämngamla syster hade viskande och tisslande väckt honom frampå småtimmarna. Enligt uppgift hade nattens besökare stannat på tröskeln, vinkat till den sängliggande och viskat unisont något om att ses när allt är fullbordat.
Han fann det märkligt att systrarna kommit på besök samtidigt, då båda dog för snart tre år sedan, den ena veckan före den andra.
Vi som en eftermiddag i maj åhört nattens upplevelser och som sagt på återseende till den nu på dagen ensamstående äldre mannen, funderar över frågan om man kan dö två gånger, en gång som sitt forna jag och en gång när hjärtat slutar slå.




Prosa av sunnanö
Läst 166 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-05-10 20:46



Bookmark and Share


  Johanna wiberg
Fint skrivet.Tankar om livet och döden.

Jag tror att man kan dö flera gånger.

Ock ha flera liv.

Ha det bra!
2019-05-11

  Johanna wiberg
Fint skrivet.Tankar om livet och döden.

Jag tror att man kan dö flera gånger.

Ock ha flera liv.

Ha det bra!
2019-05-11
  > Nästa text
< Föregående

sunnanö