Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Överdoserad

Med bakgrund från ortens innergård,
uppvuxen i kaos och vanvård,
från instution till misslyckad samhällsintegrering,
förvirrad och känner sig sviken av sin regering,
hennes smärta och ångest dämpas med rakkniv,
ett medvetet steg i ett destruktivt liv.
Se upp för dörrarna, dörrarna stängs,
drömmar om en lyckad framtid men bubblan sprängs,
skjuter heroin och verkligheten förvrängs,
känslorna och medvetandet utestängs,
med substans i venerna har hon kraft tills hon går till sängs.
Efter nattens kallsvettiga mardrömmar blir det repeat,
hon skyller på att hon inte har utbildning och inte kan ett skit,
duckar demonernas vitöga med flit.
Dagen kom då sirener och blåljus var överallt,
där låg hon blek och överdoserad på asfalt,
bårhuset var hennes nästa anhalt.




Bunden vers (Rim) av Oye
Läst 135 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-10 23:10



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Tragiskt öde du skildrar med realism. Tyvärr är det väl inte så ovanligt i Sverige idag?
2021-07-12

  Oye
R.I.P Camilla
2019-05-10

    ej medlem längre
sicken tragiskt öde, på dåligt humör?
2019-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Oye
Oye