Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Granne # 10 : Lyckliga Träningsjackan

 

 

den pojken var som ett äkta skratt

rakt upp mot skoltaket och de långtråkiga molnen

förgyllde han många timmar

med ingenting särskilt

bara en lagom lycklig kraft

trots allt ganska skärpt

på DonkeyKong-knapp-kontrollerna

också på besök bland hans tusen små soldater

som måste ha fallit likt dominobrickor

höll sig skuggorna borta

före hans familj flyttade hem

till sin soliga stad

gick vi en försommar

på samma kicka-boll-skola

icke längre klädda i de gamla gröna klubbjackorna

på betryggande avstånd från

vår vanliga klass

likt en hare ingalunda rädd

vid ett tillfälle kastade han sig

bekymmerslöst utför den skogsbeklädda bergknallen

med slalomplankor på

kunde lätt ha krockat med var tredje tall

där vi andra dödliga

varken skulle ha vågat eller lyckats åka

ens med SnowRace:ersarna

men nu var det ju

vår spirande värme

som jag vill komma ihåg, hur allt hängde över höghusen

från gård till gård till gård

likt en flock klistermärken

redo att dyka ned i varsitt

bästa album eller blott

hålla nollan rullande

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-05-11 11:14



Bookmark and Share


  Anya VIP
Fasen också vad bra. Så levande berättat med fin berättarröst. bland det bästa jag läst av dig. Tycker mycket om. Sparas!
2019-05-13

  TrollTörnTrappan VIP
Såg för övrigt Tårtgeneralen någon dag före jag började minnas kompisen och texten tog sin skepnad... Många liknande vibbar i filmen, emedan fångar tiden kring -85, genom en envetet entusiastisk typ, som säkert kunde ha spelats av Loffe Carlsson lika gärna?! vilket påminner mig hur jag måste sett Göta Kanal-scener allra första gången hemma hos just denna granne.
2019-05-11

  LenaJohansson VIP
Härligt flöde!
2019-05-11

  Nanna X
Härligt flow hela vägen. Haren bara skuttar på...
2019-05-11

  Lottie Ålhed VIP
En hel liten fin berättelse gestaltad
ur pojkens egna ögon Fint!
2019-05-11
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP