Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Komposten

Elfte maj
Mesarna ”larmar och gör sig till”

Jag sover länge
för att göra dagen kort,
men varje kväll
finner jag
att den inte räcker till
och håller mig vaken länge

Alla småplågor avlöser varandra
i livets slutskede

Och brådskan:
hur vattnet i kokaren kokar
på ett kick,
redo att hällas i kaffekoppen
med snabbkaffe

(motsatsen till den eritreanska kaffeceremonin,
som börjar med rostning av bönorna över eld,
och lustfyllt avdoftande av röken,
tills kaffet
efter ett strikt ceremoniel,
hälls upp i små vita koppar,
som fylls tre gånger)

Ont i näsan / ont i ögat / ont i sidan

Anna långförkyld,
ute i mulen morgon,

gräver i komposten
gräver i komposten
gräver i komposten

Lundströms Bokradio på P1,
om Bodil Malmsten;
Jag följer med i boken;
uppläsaren läser fel,
flera gånger;
Eric Schüldt protesterar bara indirekt

Att hålla sig odöd
är en förlägen
förströddhet
i en skog av irriterande
irritationer

Kåttrasten
överröstar
dagens / livets / evighetens
gråskala
från sin plats högst upp
i den mäktiga gårdsgranen

Jag jävlas med hackspetten
när jag spelar upp en inspelning
av hans smattersalvor

Han dyker tätt över mitt huvud i hästhagen;
jag ångrar mitt tilltag

Fram på dagen kommer avslöjandet
att produktionsbolaget Gud & Son
är ett luftföretag

Vi har sökt Gud för en kommentar,
utan resultat
Hans advokater försäkrar
att han snart kommer

Anna
gräver i komposten
gräver i komposten
gräver i komposten




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-05-11 09:58



Bookmark and Share


  Poesia VIP
Den här texten häktade sig fast och är helt underbar! Du har en förmåga med orden och en berättarröst som jag gärna återkommer till. Wow!
2019-05-13

  Lottie Ålhed VIP
Innehållsrik text fylld av livets vardag Applåd
2019-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP