Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Löparens hjärta


Jag fann
det fantastiskt
när solen åter bröt fram

Från ett dunkelt
förflutet
virvlade minnen
spann nät
jag sprang

Den våren
när allt vände
och jag fann
stigar som ledde
mot okända mål

Marker jag aldrig beträtt
sträckte ut sig mil
efter mil

Mina fötter och ben
ville springa mer

Dessa resor
läkte mitt hjärta
Mitt sinne fick en ro
stillhet som lindrade

Jag räknade stegen
som för att
visa hur långt bort
det förflutna fanns

Väckte solar
inom mig
och bättre minnen
skapades
i mina steg








Fri vers (Fri form) av LenaJohansson VIP
Läst 495 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-05-11 10:47



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Den som ändå kunde springa, men ritter i sinnet fungerar även för gående, simmande och skrivande. Och läsande av texter kan verkligen muntra upp en vilande själ.
2021-10-18

    ej medlem längre
Vackert.
2019-05-29

  Lars Hedlin
Mycket bra stark
2019-05-19

  SatansSon
coolt.
2019-05-12

  Lottie Ålhed VIP
Upplyftande läsning. En helt fantastisk dikt helt enkelt!
2019-05-12

  TrollTörnTrappan VIP
Så härligt! Uppenbarligen behöver man ingalunda ligga nedbäddad för att läka... Kan springa också, längs utsträckta marker (även om det må röra sig om inre stigar, liksom "solar inom mig")
2019-05-11
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP