Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ta mig med storm

 

Farmor brukade säga:
"Jag kan inte leva utan mitt läppstift"

 

 

Så när det var på håret
Så var det alltid jag eller min kusin
som fick springa ut i sista sekund
och köpa nytt i samma
ljusrosa nyans

 

 

 

Hon bar det så väl om hon skulle ut till parken
och sitta på en bänk
Med sin ljusblåa v-ringade jumper
Hon kände sig alltid fin då

 

 

 

 

 

 

Och läppstift eller läppglans har alltid
liksom också varit just min favoriträddning
i handväskan, så där i farten
Som gör att jag känner mig extra fin i ett nafs
I fall jag stöter på någon
Som sveper mig under sina fötter

 

 

Och

 

 

 

Jag hoppas en dag göra henne stolt

 

 

 

 

 

Så hon kan le där uppe i himlen
och fälla en sån där vass kommentar
Jag saknar så mycket

 

 

 

 

Så om nån känner sig manad
att möta mig med ett leende

 

 

 

Ta mig med storm

Ta mig i nyanser

Ta mig dit du vill

Ta mig med

 

 

 

Dig, dit du är på väg

 

 

 

 

Och du ska få ett blött avtryck som heter duga
och nån som älskar dig i alla väder




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-05-11 20:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP