Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sökare i tiden...

Det var någon som sa till mig en gång att

Du är en sökare

Och i samma stund som den meningen uttalades
Visste jag att en del av mig var på plats

För det är just så det är 
Att jag är en sökare en observatör som alltid
Stått lite vid sidan om och sökt sanningen
Inte den självklara om att passa in 
Utan sanningen om livet som det verkligen är

Ty jag har aldrig kunnat känna rädsla inför döden
Den är ju det enda vi med säkerhet vet kommer

Och ibland kan jag inte låta bli att undra
Om jag blivit född i fel århundrade trots allt
Eftersom jag ser döden som en del av livet
På samma sätt som den var i forna tider
Något som kommer och tar vår hand en dag
Men minnena finns ju så länge någon lever
Som fann oss värda att bli ihågkomna

Och i döden fäller vi ju inga tårar för livet
Så varför fäller vi dem då för döden




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-05-11 22:51



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket tankeväckande!
2019-05-19

  Marita Ohlquist VIP
Tycker om ditt självporträtt!
2019-05-13

  ULJO
Intressant sista fråga. Tänkvärt
2019-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP