Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läs gärna även Alla barnen 1 och 2: https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1934968 https://www.poeter.se/Las+Text?textId=2059553


Alla barnen 3 - en drömraga

 

Alla barnen hade halsduk 

nynnade med trivsamt valsstuk

ville hjälpa till att flytta 

alla gjorde någon nytta

 

Lillan glittrade och sken

Storan spände sina ben

för att bära i en trappa

sånt är tungt som ni kan fatta

 

Grabben körde i trafik

Pål och Petter var publik

och den lurige Filuren 

gav support igenom luren

 

Lillan sa: men snälla mamma

om du nu ska gå och damma

får du faktiskt ha en blåblus

annars blir det hela småsjukt

 

Du bör också ha en halsduk

knuten med en snitsigt halvstuk

så ska flytten nog gå bra

jopp hej di och tra la la




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 181 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-05-12 07:52



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Härligt uppslag med halsduk för allihop! Fast låter snarast som vårlätt scarf...

...inför trappans potentiella tyngande material av mer än bara damm. Hoppas drömmen hjälper dig att flytta?!

Lillan har jag hört talas om och sjungas om, men Storan tycks mig ett nytt begrepp i sammanhanget - så passande!!
2019-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X