Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Valborgrapsodi


Svag doft av nygrillat, olja och bensin. Närmre
Södra Hamnsområdet nu. Någons tåg på ingång.
Ung bohem i hatt tror sig vara socialist och bär
alltid med sig Brechts sociala katekes. Några
kläppar (ungar) löper i zickzackmönster.
En blind dunkar sin vita mot klappersten.
Rytmiska mönster för körsångare och
slagverkare.


Ljudtapeten förstärks av blåsbälgen från havet.
Den accentuerade tonen är ännu mild, men växer.
I hamnen drar den i kättingar, slänggungor,
firmaskyltar och slår mot takplåt. Kring ståtliga
Lulekranen det rytmiska dunkandet från Volvo
Penta inombordare och efter Varvsleden några
knattrande mopedskotrar. En herrelös vorsteh-
hund lallar omkring med kopplet slängande.


Några eftersläntrare från EU-tältet försöker fånga
glöden som falnar och måste släckas. Ingen grillad
i år heller, ropar en överförfriskad toppeluva.
Sköna majsången har här klingat av, och
Valborgsmäss känns mer kulen, men för den stora
majbrasan på Hägnan i Gammelstad har
familjerörligheten förmodligen bara börjat.




Prosa (Kortnovell) av BenGust VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-05-12 11:55



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Människor i rörelse, till eller från. Valborgsmässoafton firas på olika sätt.
2019-05-12
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP