Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JU FLET TIRANA

Det var illrött

Det var knallgult

Det var sommar -75

Och signalerna de nådde mig

upp till Norden, ända hem

 

Det var svenska

Det var engelska

Det var terminologi

Ja, som Myrdal skrev, en utmaning

Där satt jag och tog parti

 

 

Jag såg tapperhet och muskler

Jag såg hackor och gevär

Jag såg underbara frimärken

Polemik och proletär

 

Tiden gick, allt blev historia

men i minnenas kvarter

lyser tusen röda stjärnor

över det ni inte ser

 

 

LARZ GUSTAFSSON 12/5 2019




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 182 gånger
Publicerad 2019-05-12 14:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP