Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Att ta farväl?

 

Är det inom några månader
eller veckor du ska få allt sagt?
Hinna skratta, gråta
Göra allt som redan gjorts
Men en gång till

 

Rör det sig om timmar
eller en livstid för att lära känna varandra på
djupet?

 

 

Vi håller varandra i ryggen
Vi "svär på min mamma"
Vi dunkar näven i bordet, ibland
Vi säger "håll ut"
"Kämpa på"
"Slåss"
"Du kan vinna kampen"

 

 

 

När någon är i sin sämsta kondition
När vi egentligen
inte har någon aning
sväljer vi vår stolthet

 


Vem är det då som förlorar?
Egentligen,
Skulle det vara den där knölen
Som fick på nöten under operationen?
Men ger sig på någon annan i stället?
Nån annan familj

 

För att ... nån tog sig förbi mars månad
men missade se sin dotter ta studenten
med två veckor

 

 

Är det en jämlik kamp?

 

 

 

När den ena blir starkare
större
och den andra svagare
magrare
och förlorat aptiten

 

 

 

 

När "på liv och död"
Är den enda riktiga spelregel
vi födds med

 

 

så från
cirka 49 cm
3800 gram
är vi alla fighters

 

 

 

 

 

i fosterställning

 




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-05-12 14:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP