Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Livskraften


vårens sprudlande livskraft
smälter bort allt det gråa ur sinnet
det bubblar sjuder och bränner
som flödet floden i flödande strömmar
varje dammlucka sprängs
ut väller glädjen Fri! Fri! Fri! Ett jubelskri
färgar själen glödande röd
att inte missa våren är livsviktigt
allt det späda och gröna
närvaron i nuet
ett foto för stunden
ett andetag ett liv
att botanisera med kameran i hand
en livskälla att glädjas åt
den ljuva blå förgätmigejen
den underbara blyga tjejen
smultronbärets vita sköra, se men inte röra
faller man inte överbord
den underbara hänförande färgen
på tulipanerna så säj ?




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-05-13 06:39



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En ljuvlig bukett av vårglädje!
2019-05-13

  marie ohlson
Underbart skrivet! Jag känner mig väldigt fri när våren kommer och känner ljuset i hjärtat. Som att man föds på nytt.
2019-05-13

  danne //
jätte fint färgsprakande!
2019-05-13

  ULJO
Våren bländande färgrik och härlig.
2019-05-13
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP