Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om svenska kyrkan i Östersunds protest mot utvisningar till Afghanistan mm... som jag stöttar till fullo


Låt klockorna ringa för allas lika värde

 

 

Kyrkklockor ringer

Det är fara å färde

Att döma en medmänniska

Bestämmer dess värde

 

Från krig och elände

Till trygghet de flytt

Söker i landet med välfärd

Ett liv att börja på nytt

 

Men rädslan tar över

När den tryggheten blev kort

Många demonstrerar för landet

Vill att allt som är annorlunda ska bort

 

Ty de har glömt Dagermans kloka ord

"En hungrande människa mindre

Betyder en broder mer"

Här på vår snurrande jord

 

Med ringande klockor

Och böner för allas lika värde

Är vad tron får ta till

När rädslan vill bestämma livets värde

 

 




Bunden vers (Rim) av Maria Sundelin VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-13 08:22



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Jätte bra skrivit!
2019-05-19

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet, mycket bra!
2019-05-13

  ULJO
Alla vi människor måste betraktas lika. Ingen mer eller mindre än någon annan.
2019-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP