Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När livet sköljer ut (till Gunwald Katt)

Katten
äger samma självklarhet
som solens glimmer
över hänglaven
i eftervårens svårgångna
myrmarkers tallomgärdanden

Hans spinnande
på min morgonbringa
antar en metallisk frekvens
när hans stint uppmärksamma kärlek
växer till en hart när outhärdlig intensitet

Jag känner hans vibrerande värma
genom täcket

Ute i tallskogen
mot Gunnarsdjupträsket
dansar knippen av solljus
med skägglavens hängen,
och allt är bortvänt
och självt,
utan onöd

men utan Gunwald
är jag inte hälften

Han är mitt glas
mot djupa Kosmos;
min spegelsannings stilla färd
i stunder och i år

Han spinner mig i ro
när livet sköljer ut




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-13 10:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP