Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det sägs att författaren Astrid Lindgren när hon träffade sin syster började samtalen med orden döden,döden,döden så var dödsångesten på något sätt avhandlad och de kunde börja umgås istället....


Döden,döden,döden...


Tiden är intressant
också för en tant
Som minns ett diande bröst
På ålderns höst
Att vara någon som gav tröst
Nu vill man bara vara mé
Men vem vill inte vara dé
Visst vill man minnas
släktens led
Vika som kom och gick
Det är sant
Men helst inte vara någon
ålders-diskriminerad tant
Vill helst inte veta
någonting alls
om benrangel-vals eller
krematoriets glödgade fals
Kalla det ångest eller ej
Men döden är för dom andra
Inte mej




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-05-13 14:15



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om livet och döden!
2019-05-13

  Larz Gustafsson VIP
"Själv är hon bara ett bloss i vind
Ett födsloskri och en fårad kind"
(Nils Ferlin)

Minns när Astrid berättade det där.
2019-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP