Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


minns


Skotten i Paterno

1988 skötts två män av maffian
endast för att dom protesterade

mot att fruktplockarna var underbetalade
Jag var på samma piazza och såg misären

Men han undan två dagar senare var jag i Palermo
där jag gjorde en dumhet: En springnota

Med svansen mellan benen flydde jag tillbaka
Till mitt kära Neapel




Fri vers (Fri form) av Federico Romano
Läst 360 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-05-13 15:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Federico Romano
Federico Romano