Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland önskar jag ... Ibland lite mer ... - Så var det i september 2005 när detta flöde tillkom och publicerades här ... - Idag när det känns som jag funnit den dig jag så länge sökt finna är det allt annat än kylslaget i mitt liv ...


Ögonblick utan återvändo

Det finns stunder
som varar blott
ett fåtal sekunder

Stunder att minnas
som förgyller gott
med värme i sinnet
när vardagens verklighet
alltför hårdhänt tär på minnet

Det finns dagar
vi helst vill glömma
förskjuta och gömma
långt bakom alla redan
glömda minnen

Dagar av lycka
som förbytts i gränslös sorg
En sorg alltför många kan tycka
blott bara är en oförmåga till tacksamhet,
utifrån just deras aktuella verklighet

Att besvikelsen är svår nog att bära
när 
att allt man bett om är att få vara nära
ersätts av gester, substitut
och
överslätande ordflöden utan slut ...

... Det synes vara alltför svårt att förstå

- för alla vill väl ha mer
helst utan att själva behöva ge -

förstå att det finns någon
som inte fungerar så 
Någon som värderar närhet mer
än allt annat vi omkring oss ser

Det finns veckor
som inte synes ta slut
Likväl de oförmärkt 
mot nya veckor byts ut

Veckor blir till månader
månader blir till år
fyllda av stunder
vi helst varit utan
År av kylslagen tomhet
i avsaknad av meningsfullhet

Förunderligt det är
allt det här
och tänk
vad lite som behövs
för att tomheten
plötsligt ska kännas främmande

... Lite besvarat begär,
ett perfekt ögonblick
då man finner sig vara över öronen kär
Dagar, veckor, månader och år
känns underbart fyllda med stunder
oändligt korta sekunder
av lyckorus
i perfekt harmoni
och överenstämmande
med allt vi någonsin önskat och drömt om
skulle kunna bli
Plötsligt känns tiden alltför begränsad
och svår att få att räcka till

Kärleken är sannerligen mer än allt
Den förutan blir det mesta
grått, trist, mörkt och förbannat kallt

För stunden känns tillvaron
lite väl bistert kylslagen
I detta ögonblick
är det lite ont om hopp
inför morgondagen ...



©Peter Stjerngrim






Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-05-13 17:59



Bookmark and Share


  AKT VIP
LIvet är en berg och dalbana. Kanhända är detta en dal, men du kommer snart att nå toppen igen.
2019-05-13

  Peter Stjerngrim VIP
Idag mår jag så innerligt mycket bättre än när detta flöde kom till ... Inte så lite för att den jag så länge sökt finna nu känns som om hon funnit mig och i mitt liv finnas vill ...
2019-05-13

    ej medlem längre
Det där lät inte bra Peter, om jag tolkade dig rätt vill säga. Jag hoppas du mår bra! Kram
2019-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP