Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget Repris tidigare publicerad 2009


I himlar sjungen

så kallt det är

(hon rör sig
oroligt i bänken)

var är jag

(en hand läggs
på hennes arm)

vi är i kyrkan

jaså vi är i kyrkan
varför då

vi skall lyssna på
vårkonsert

jaså vi skall lyssna
på vem då

på kyrkokören

jaha så då är
vi i kyrkan

ja vi är i kyrkan

de sjunger
vackert

konstiga ord

det är engelska

jaså det är engelska

(så nickar hon
till, vaknar efter en stund)

var är jag

vi är i kyrkan

jaha i kyrkan

varför då

lyssnar på konsert

jaha vi lyssnar

(flygeln slår an ett ackord
hon reser sig upp, höjer armen)

första takten
ett, två, tre, fyra

in sopran, alt
tenor och bas

forte, och så sakta
tillbaka

försiktigt piano
crescendo
och av

sopraner in
pianissimo
varligt

så alt, tenor
och bas
forte, driv

bra fortissimo

slå av

perfekt

© Eva Hedlund fd.Langrath

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 358 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-05-13 20:16



Bookmark and Share


  Feminaz
Spännande text!
2019-06-14

  Bibbi VIP
Jättefin.
2019-05-14

  ULJO
Fint poetat om att drömma sig bort i musikens sköna värld.
2019-05-14

  Johan Strömstedt
Den här texten får du förklara för mig, jag fattar inte.
Först får jag in en förvirrad person som befinner sig i kyrkan.
Sedan dyker pianisten upp och gör ett lyckat framträdande. Får helt enkelt inte ihop texten. Snälla förklara!
2019-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP