Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag skrev denna för några år sedan till min systerdotter/guddotter


Emilia

Emilia du är allas vår dyrbara, älskvärda och oersättliga skatt
Nyheten dina föräldrar berättade när vi runt matbordet satt
Om att du i mammas mage låg och snusa så sött
Så en dag jag fick höra att ett flickebarn var fött
Till världen nu kommit ett fantastiskt mirakel och mästerverk
Skapad av mamma och pappa, du är resultatet lilla underverk
Så fort som möjligt all släkt och vänner dig ville se
Sötaste bebis jag någonsin skådat, ja det kan låta kliché
Men det är bara sanningen, en verklighetens docka du ju är
Renaste hjärta och djupaste ögon, det speglar visdomen du bär
Skratt, lek och gråt, du är av din alldeles egna karaktär
Jag som din moster och gudmor, jag alltid dig kommer hålla kär
Jag kommer stötta och finnas vid din sida genom livet
Att det ska bli spännande att se dig växa upp är såklart givet
Jollrande bebis till trotsande tonåring, alla dess faser hör livet till
Jag finns här när du en dag står där vid vägskälet alldeles rådvill
Tiden går alltför fort, snälla stanna den om bara för ett tag
Mitt hopp är att du även för mig ska finnas då jag är gammal och svag
I mina ögon är och kommer du alltid vara den finaste människa jag mött
Blodsbandet kan ej brytas, en länk så stark som aldrig blir sprött
Rödaste läppar, mörkaste hår och ljusaste hy, du är som snövit
Många friare du kommer ha, en dag står han där och säger ”vilken godbit”
Då med beskyddande hjärta jag kommer rusande med en väldig fart
Synade blickar för att se om han mot dig är något jämförbart
Men vi är ej där ännu, vi nu dig 1 år ska hylla och fira
Hipp hipp hurra för dig vår egna, charmiga, oemotståndliga Emilia




Bunden vers (Rim) av Kaffedivan
Läst 143 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-05-13 21:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kaffedivan
Kaffedivan