Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Båten

Mot slutet av resan

kom den skonsamma dimman

gjorde alla vassa kanter mjuka

bäddade in solen i bomull

begränsade synfältet

till närmare huden

 

Mot slutet av resan

blev ljuden svagare

diskanten förenade sig med basen

till himmelsk sång

som kom och gick

i takt med vågorna mot stäven

 

Mot slutet av resan

började nya minnen

smyga sig iväg

för att återvända

tillsammans med gamla

som kunde skratta och gråta

 

Mot slutet av resan

kom vännerna på besök

från andra sidan stranden

bjöd på druvor och honung

värmande filtar och

svalkande drycker

 

Strax innan övergången

stillnade vinden till tystnad

en näktergal hördes på avstånd

långt borta vid horisonten

lättade dimman

av solens värme

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-05-14 01:35



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fin njutbar poesi
2019-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP