Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det har inte ens blivit natt

Lysande båtar i den kvällsmörka ögonvrån.
Längtar bort en stund
i den tidlösa dimbankens nuspegel och dess svaga ljus.

Ett hällregn från augustimånen,
ett farväl till de höga husen med de många ensamma.
De står där och blickar ut på kullen

Och söker efter sina släktingar.

Trafiken går trögt.
Jag passerar ytterlighetens tanke, och stannar vid en park.
Var tog alla vägen ?

Nedfällda parasoller,
ett uppdrucket ord dansar med ett blad i luften.

Det har inte ens blivit natt och redan sover stenarna på marken.
Ser jag en lampa tändas i ett av fönstren
i ett av husen på kullen.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 236 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-05-14 08:46



Bookmark and Share


  Viksten
Mycket vacker och intim dikt
Känner av stämningen i din fina dikt
2019-05-17

  Johan Strömstedt
En mycket fin betraktelse där man kan känna vemodet. Nyanserat och vackert.
2019-05-17

    ej medlem längre
Jag tycker mycket om alla de känslor som ditt vackra bildspråk ger mig. En dikt som förtjänar att uppmärksammas.
2019-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg