Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Pausdikt


Filosofernas sten

 

 Anm: Stig Espe Olsons konst 

 
De sju männen går 
tysta och sammanbitna
genom skogen 
 
De sparar på orden
för här vägs de på våg
 
Älven hörs på avstånd 
otämjd och lockande 
 
Vid älven finns en 
cirkelformad plats
där de sätter sig 
 
Snart sprakar en eld 
och ur kontarna 
tas rökt renbog,
kaffe och brännvin 
fram 
 
Allting flyter säger 
en av männen 
och pekar på älven
 
Du kan icke kliva ner 
i denna älv två gånger 
säger en av de andra 
 
De är skogens filosofer 
vana att tyda tecken 
och mönster 
 
Ingen har gått på
filosofiska fakulteter
 
Deras filosofi är byggd 
på sunt förnuft och 
mångårig vistelse i
naturen 
 
Stenen står kvar 
som vattendelare
i älven 
 
De ser hur skogen 
farit illa av gifter 
och grinar illa 
 
Snart är deras möten
dömda att upphöra 
 
När naturen tar ut 
hämnd 

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 502 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2019-05-14 20:06

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Minkki VIP
lättillgängligt och fyndigt att presentera filosofin såhär; extra glad blev jag av att se konten leva också i rikssvenskan
2019-05-20

    jesse james
Snyggt/JJ
2019-05-20

  Bodingen VIP
"When nature strikes back"...
2019-05-16

  Poeten Salvador VIP
De verkar djupsinniga
2019-05-15

  Öknens Ros VIP
Naturens krafter rår inte människan på.
2019-05-15

  juliaparkas17
Vilken berättelse! Bra skrivet!
2019-05-15

  ULJO
"Snart är deras möten
dömda att upphöra"
Liksom livet här på jorden. Människan lär inte av naturens visdom
2019-05-15

  limerick VIP
Poesipedagogik på högsta nivå för att försöka motverka naturens död.

Läs gärna min haiku nedan från sommaren 2008.

Människans dårskap

växthuseffekten

höjer trädgränsen alltmer

fjällräv till reträtt

Bunden vers (Haiku) av limerick VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-12 19:40
2019-05-14

  danne //
"Stenen står kvar
som vattendelare
i älven "
gillar denna del

2019-05-14

    ej medlem längre
När internet tar ut hämnd?
2019-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten