Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu är Europa gult


Gulnatt

Nu är Europa gult. Ni kanske inte har märkt det men så är det, det kryper sig fram under nätterna. Gå ut på gatorna och kika lite försiktigt så kommer ni se. Fast, ingen vill ju prata om det så jag varnar er, från och med nu är allt på egen risk. Ni är totalt, absolut, fullkomligt ensamma - precis som jag själv. Om ni nu trots detta insisterar på att inta Europas nattliga gator så titta lite extra på de gatulampor som är skyldiga till detta sken. Titta på dem och tänk på de många hundra år av historia som de lyktorna inte varit med om, men som allt annat har. Tänk på Hemingway och den förlorade generationen. Tänk på små parisiska caféer och tänk på tjurfäktningarna i gamla Spanien. Tänk också på det gula ljuset som nu dränker gatorna, som är så oundvikligt. Så här ser det inte ut hemma.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Isak Milles Gedin
Läst 295 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-05-15 00:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Isak Milles Gedin

Senast publicerade
Gulnatt
* Se alla