Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
halvt om halvt paradoxala tillstånd?! och hur man skulle kunna överbrygga dem?! inspirerad av bl.a. EBT:s kloka retorik och vilja till mindre svajande balans


Gräns # 5 : Lagom igen

 

 

Nu är det sommar somliga timmar

Nu är det vinter vissa minuter

Rentav höst får sekunder som gäst

När ska våren bli lagom igen?

 

 

Senaste åren har vi mött mycket motvind

Senaste åren har vi mött mycket medvind

Vi vänder kinderna efter andra sidan

Se till att tillvaron blir lagom igen!

 

 

Alla tycks tänka mer och mer olika

Alltfler förefaller följa samma mall

Mer eller mindre utfryser man någon

Hur kan mänskliga drag bli lagoma igen?

 

 

Sanningarna växlar allt fortare

Sanningen består - hur den än är beskaffad

Fiktionerna håller grepp om många sanningssägare

Låt sanningssökandet bli lagomt igen!

 

 

Universum blir bara större för varje sekel

Jordens framtid verkar ha krympt rejält

Stadsdelarna växer åt helt skilda håll

Hur ska Sverige bli lagomt igen?

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-05-15 14:38



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa "Fiktionerna håller grepp om många sanningssägare". Så bra sagt. Tänker på makthavarna här. Alla säger sig ha sanningen i sin hand. Tror de på vad de säger själva?
2019-05-23
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP