Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


I min egen lilla värld, full av blommor eller stjärnor, mat, glass eller älgar... blåser det ofta upp till storm när jag försöker gebripa mig på just 'mera verkligheten'... Även ordet 'gepripa' är sprunget ur högst egen vokabulär...


Dagens besvärlighet 15 maj 1919






(Det envar läsare möjligt kan känna sig en smula brydd av och under, det är så att säga 'underförstått', skall ärade läsare förstå sig på.)

Frågan är om en minister ens hinner tillträda innan personens intentioner ifrågasätts. En minister som något ser sig insatt i frågorna, som ligger på ens bord. Tycker väl att det är överkurs att behöva förklara det som redan borde vara 'självklart' för var och en. Det andra har att anföra framstår då som antingen ett 'aprilskämt' eller som om ministern vore 'den ende vuxne' och behöver förklara 'mera verkligheten' för frågvisa barn. Den som undrar varifrån jag fått uttrycket 'mera verkligheten', däri ligger svaret att någon politiker började prata om 'verklighetens människor'. Och inspirerad av det uttalandet valde jag en egen nymodighet (ny modighet), nämligen uttrycket 'mera verkligheten', ett uttryck som då 'såg dagens ljus' och föddes till just 'mera verkligheten'. Jag antar att den som råkade säga just 'verklighetens människor' var själv 'trött och irriterad' på att ständig bli 'missförstådd' och 'skojad med', uppfann då och därför sitt 'verklighetens människor', ett uttryck som nådde häpna höjder men omedelbart blev 'uttrycket för dagen'. Eller möjligen 'uttrycket som räddade dagen', vilket en nu personligen föredrar.

(vänligen propagandaminister(('n)) för ministeriet för en ogebriplig 'mera verklighet'.)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-05-15 09:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP