Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Koltrasten var hennes favoritfågel





I livets boning
var glädjens fönster
dolda av sorgens gardiner

dörren till omvärlden var låst

av två hjärtan
som slagit i samma takt
fanns bara ett kvar
mitt

i en dröm
kom en fågel och pickade på rutan
det var en koltrast
med ett hjärta i näbbet

tog ner gardinerna
låste upp dörren





Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2019-05-15 11:08



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Så fin!
Så befriande till slut.
2019-05-21

    ej medlem längre
Jättefin! Tar med mej den in i arbtsveckan!
2019-05-20

  Stanley Rydell
Diktjag skriver sig ur sorg med förtröstans röda sakta flöda bläck. Styrkan i att lyssna inåt drömmens bildspråk. Så nära tröst det går att komma!
2019-05-19

  Lars Hedlin
Mycket fin! .)
2019-05-19

  Olof Lagerhorn VIP
Vackra och innerliga ord om sorg, smärta, liv och glädje.
2019-05-17

  överlevaren VIP
Sorg och smärta i orden men trots det mörka lyser livets ljus.
2019-05-16

  Eva Helene VIP
Så vackert och befriande!
2019-05-16

  Niliboy
Mycket fint! Å ljuset erövrar ses till sist!
2019-05-16

    Peter Söderqvist
Vacker diktat.
Ensamheten när någon lämnat skrivs så ömsint här.
2019-05-16

    ADI Nehlin
Så fint skaldat!
2019-05-15

    ej medlem längre
Riktigt fint skrivet..
2019-05-15

  Minkki VIP
en fin form på texten, varje strof just så lång att man kan ta emot den som om man själv hade sörjt och drömt
2019-05-15

  morgonstjärna VIP
koltrasten vårens budbärare ger livet åter ! Riktigt fint
2019-05-15

  Respons VIP
Ett sorgearbete som vänder tillbaka till öppenhet, glädje och till livet självt.
2019-05-15

  M.Eta
Fågelsång, vackra blommor och dess doft, vackra naturvyer är sådant som gör sorgen lättare att bära. Fin text! Kram
2019-05-15

  Kungskobran VIP
Fint, hoppet finns alltid där
2019-05-15

  Feliaxel VIP
Så vackert det du skriver
2019-05-15

  ULJO
Vemodig text. Tungt att läs.

Tänk ändå vad naturen kan göra underverk med själens tungsinthet.
2019-05-15

  Maria Sundelin VIP
Så vemodsvackert
Varma kramar
2019-05-15

  Öknens Ros VIP
Att öppna upp för livet trots att sorg drabbat.
2019-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP