Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Romeo och Julia

Romeo säger till Julia viskandes helt uppgivet och
kärleksfullt nedanför balkongen hennes
Tro på mig, Julia
Tro på mig när jag säger att jag älskar dig
Dig och ingen annan
Vill inte ha någon annan
Plus att det står i stjärnorna att det ska vara du och jag
som ska älska varandra igenom hela världshistorien
Så älskade Julia
Du är min Babe
Mitt käraste
Den som jag vill ta med mig till paradisets land där vi
kan kasta lite sand på varann på en
ödevit sandstrand
Så Julia
Hjälp mig att göra våran saga sann

Julia svarar då Romeo med ett brett och ödmjukt
förtjusande litet leende
Romeo Romeo
Min Romeo
Det är helt okej
Jag älskar dig också
Bara dig och ingen annan
Vill inte heller ha någon annan
Du är min lustans lakej

Romeo skiner då upp som en sol, och torkar sig då
lite lätt bort svetten om pannan sin och säger
Julia
Julia min Julia
Du är väl ändå allt för god

Då kastade Julia ut sin långa kjol ifrån balkongen
så att Romeo kunde klättra upp
Och väl däruppe så säger Romeo lyckligt med ett stort
och brett leende
Julia, du vet väl om att det är du som är
kvinnan på min jord

Julia tillar lite tyst för sig själv
Klart att jag är...

Romeo och Julia!

Ken Cassel
15/5-2019




Fri vers av Ken Cassel
Läst 111 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-15 15:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel