Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Den dyrbara splittringen.

Tänk om jag fick önskemålet från en mäktig överhet en vacker dag, som gav mig i uppgift att lära mig ta tillbaka min längtan. En dam eller herre med kostym sitter med en viktig hållning i sin kontorsstol redo med block och penna att sköta en människas själainvestering på allvar med alla dess yttringar och lyhördhet. Tänk om man såg med största allvar på förlusten av min spontanitet, och glupskhet på köttsliga lustar som förr var fri från hämningar och skam. Eller mina barnsliga förhoppningar om sagan om prinsen och prinsessan, eller åtminstone något där mitt emellan. Tänk om en dold Gud dök upp från andra sidan, med en portfölj av dokument, villig att satsa ett långt samtal över en deklaration av allt jag till synes faktiskt av allt det som rör en människa har förlorat genom åren i äkthet. Men för mig, och för de allra flesta i min situation så fungerar inte livet så.

Det finns inga deklarationer, över förlorade egenskaper. Inte heller några sådana över själar som mist sin delaktighet och medvetenhet genom ett tyst vilseledande som kan sträcka sig decennier fram i tiden.

Istället fastnar vi som blir kvar efter en katastrofal isoleringskarusell i en ändlös fejk. I kamp för överlevnad. Och tar tacksamt emot humanitära sociala insatser, om än så halvhjärtade.

Och det är här någonstans, i mellanrummet mellan fejkad trygghet - och balans med ens hjärta och själ, som min splittring ändå blir av ett enormt värde. Hur mycket det än bromsar upp mitt liv.

Den är ett bevis på att även ett själakadaver som mig, med dess skal lubbandes i täten med framtiden - faktiskt är på riktigt. Även i sin splittring.
Övriga genrer av Mirabellines godnattsagor under träden. VIP
Läst 24 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-15 20:25Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mirabellines godnattsagor under träden.
Mirabellines godnattsagor under träden. VIP