Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det finns 'odlare' och 'odlare'. Med det menas att även om de har just odling gemensamt, de ändå kan ha olika skäl till att just odla. Samt att tänka, känna, resonera och vara beroende av omständigheternas 'spel'.


Också ett sätt att tänka (3)




För Eva är det mer intressant att en match spelas och hur den tar sig ut medan den pågår, än det skulle vara av intresse vem eller vilka som ‘vinner’. En match i fotboll kan teoretiskt sluta antingen med hemmaseger, bortaseger eller oavgjort. Men den kan även bli inställd, avbruten och göras uppehåll i av olika skäl. Ett spel i schack kan på liknande sätt sluta med seger för vit, svart eller sluta i remi. Den kan även bli ‘inställd’, avbruten eller uppskjuten. Det som är av intresse för Eva är alltså de omständigheter som uppstår, inte nödvändigtvis ett uppnått resultat.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-05-15 22:11



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Där ser man! Jag trodde nästan blott det var möjligt att tänka som Eva... emedan jag brukar vara tämligen ointresserad av hur en deckare slutar.

Tydligt gestaltar du skillnaden mellan vad som kommer att ha uppstått och vad som därav har uppnåtts!! [Måhända liksom icke-relationen mellan infall och utfall?? Njä, det sker nog på en annan planhalva...]
2019-05-18
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP